ד"ר אלון זמיר - העצמת אנשים עם מוגבלויות ומשפחותיהם
טיפול הדרכה וליווי רגשי בר השגה לאדם עם המגבלה ובני משפחתו
ד"ר אלון זמיר, הוא חוקר , מרצה ופסיכותרפיסט המתמחה בטיפול ויעוץ נפשי לאנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם.
"החיים הם מסע של הסתגלות לאתגרים ומעברים. אני כאן להציע ליווי אישי ומשפחתי חם ותומך כדי לנווט את המסע עם המגבלה ולצמוח בכל שלב בחיים"
טלפון: 0544921440
מייל: alon.zamir@smkb.ac.il
אודותיי:
ד"ר אלון זמיר הוא פסיכותרפיסט, חוקר ומרצה מוביל בתחומי החינוך המיוחד, הבריאות והרווחה. אני משלב בין ידע תאורטי מעמיק לבין פרקטיקה יישומית במגוון תחומים, ומוכר בזכות יכולתי להנגיש נושאים מורכבים לקהל רחב.
למדתי פסיכותרפיה תלת שנתיים במכון תמורות שבאוניברסיטת בר אילן. בנוסף, השלמתי פוסט דוקטורט בחוג לבריאות נפש קהילתית באוניברסיטת חיפה, שבו חקרתי את ההתמודדות של מסגרות טיפול לאנשים עם מגבלה עם מגפת הקורונה. את הדוקטורט שלי סיימתי בחוג לגרונטולוגיה, הפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה, ובו התמקדתי בהתמודדות של משפחות עם הזדקנות בן משפחה עם מגבלה.
כיום אני משמש כראש תוכנית "רחוק-קרוב" להסבה להוראה בסמינר הקיבוצים, וחבר צוות הנהלה של היחידה להכשרות ייחודיות בסמינר הקיבוצים. בנוסף, אני מרצה ומדריך פדגוגי בסמינר הקיבוצים, ועמית מחקר במרכז מינרבה לחקר אוכלוסיות מודרות בזיקנה (MCIA) באוניברסיטת חיפה ובמכון מופ"ת. בנוסף, אני מוביל פרויקטים הקשורים לטיפול במצבי זיקנה, משבר וסוף החיים בשיתוף אונ' חיפה ומינהל מוגבלויות, משרד הרווחה.
בנוסף, אני מציע הרצאות וסדנאות ייחודיות המותאמות לצרכים השונים של קהלים מגוונים. תחומי ההרצאות שלי עוסקים במגבלה על היבטיה הרגשיים השונים, כולל חינוך מיוחד, טיפול רגשי, פסיכופתולוגיה, והתמודדות עם מצבי חרום במערכות חינוך ורווחה. בסדנאות שלי, אני משלב תיאוריה עם כלים מעשיים, ומספק תובנות יישומיות המתאימות למגוון תחומים מקצועיים.
מוזמנים לצפות בהרצאה מוקלטת בקורס א-סינכרוני "פסיכופתולוגיה" שניתן במסגרת תוכנית ההסבה בסמינר הקיבוצים העוסק בדומה ובשונה בתפקיד המורה לחינוך מיוחד לעומת מטפל רגשי.
טיפול ליווי והדרכת הורים:
כחוקר וכמרצה באקדמיה, אני מאמין עמוקות בחשיבות הנגישות של טיפול רגשי, ליווי והדרכה לאנשים עם מוגבלות ומשפחותיהם. מתוך אמונה זו, אני מציע טיפולים והדרכות הורים בעלות נגישה של 250 ₪ לשעה, במטרה לאפשר לכמה שיותר אנשים לקבל את התמיכה לה הם זקוקים.
טיפול לאנשים עם מוגבלות: כמטפל דינמי, התמחותי היא בליווי אנשים המתמודדים עם האתגרים הייחודיים הנלווים לחיים עם מוגבלות. עבודתי מקיפה מגוון רחב של תחומים חיוניים:
1. סיוע בהתמודדות עם האבחנה והשלכותיה הרגשיות והמעשיות.
2. תמיכה בהסתגלות למסגרות חינוכיות, מבית הספר ועד ללימודים אקדמיים.
3. ליווי בתהליך המאתגר של יציאה מבית ההורים לחיים עצמאיים. עזרה
4. בבניית זוגיות, פיתוח אינטימיות, וגיבוש זהות מינית.
הדרכת וליווי הורים: כמלווה ומדריך הורים, תפקידי המרכזי הוא להעצים ולתמוך בהורים לילדים עם מוגבלויות. אני עושה זאת במספר דרכים:
1. מתן ייעוץ אישי וקבוצתי, המשלב תמיכה רגשית עם הדרכה מעשית.
2. הקניית מידע חיוני על זכויות, ואפשרויות טיפול ושירותים. סיוע בתיווך מול מערכות החינוך, הבריאות והרווחה, ולימוד כיצד לסנגר על צרכי הילדים.
3. פיתוח מיומנויות תקשורת, ניהול התנהגות, וזיהוי וחגיגת הצלחות. מטרתי היא לספק להורים כלים מעשיים להתמודדות עם אתגרים יומיומיים,
4. עבודה על חיזוק הקשרים המשפחתיים ושמירה על איזון בין צרכי כל בני המשפחה. ליווי בתכנון עתידי ובפיתוח חוסן אישי.
מאמרים:
1. זמיר, א' (2024). קש"ת זה"ב: מודל ליצירת קהילה שיתופית תומכת זהות השתתפות וביטחון לגיל הזהב". עמותת שק"ל ומרכז מינרבה (MCIA) (פרויקט מחקרי ופיתוח).
2. זמיר, א', בנד-וינטרשטיין, ט' ובכנר, י' (2024). "חשבנו שנוכל לא לספר להם על הקורונה": בין הסתרה להנגשה של מציאות הקורונה במסגרות דיור לאנשים מזדקנים עם מש"ה. גרונטולוגיה וגריאטריה (התקבל לפרסום).
3. זמיר, א' ואבו אלהיג'א, ר' (בכתיבה). "הטיפול בו... זה סוג של תפילה": טיפול גופני-אינטימי בבן משפחה מזדקן עם מגבלה ארוכת שנים על ידי בני המשפחה המזדקנת בחברה הערבית והחרדית.
4. זמיר, א' (בשיפוט). "יש לה גוף כמו לכולן, אבל...": גיל ההתבגרות של נערות עם מש"ה בהקשר חרדי-אמוני במבט רטרוספקטיבי.
5. זמיר, א', בנד-וינטרשטיין, ט' ובכנר, י' (2023). מדריך מעשי ל"מצבי חירום" המצריכים שהות ממושכת במסגרת הדיור לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית. קרן שלם.
6. זמיר, א' (2022). "זה בטח מפחיד להיות ככה... איפה אבא ואימא": המפגש עם סופיות החיים במשפחה החרדית המזדקנת בהקשר לאדם עם מוגבלות. בתוך מ' אל-יגון ומ' מרגלית (עורכות), מוגבלות שכלית התפתחותית: תיאוריה, מחקר והשלכות יישומיות (עמ' 659–685). קרן שלם.
Zamir, A., & Band-Winterstein, T. (2024). Shaping the Liminal identity of aging haredi families in the shadow of the limitation. Manuscript submitted for publication.
Zamir, A., & Band-Winterstein, T. (2022). "I do not think she will understand, this is not a situation for a girl like her": Disenfranchised grief among adults with intellectual and developmental disabilities in the ultra-orthodox Jewish society. Omega: Journal of Death and Dying, 123–152. https://doi.org/10.1177/00302228221141941
Avieli, H., Band-Winterstein, T., & Zamir, A. (2022). Juggling between caregiving and self-actualization: Older parents’ lifelong experience of caring for an adult child with developmental disabilities. PLoS ONE, 17(11), e0276779. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0276779
Zamir, A., Granek, L., & Carmel, S. (2020). Factors affecting the will to live among elderly Jews living in Israel. Aging & Mental Health, 24(4), 550–556. https://doi.org/10.1080/13607863.2018.1537361
Carmel, S., Granek, L., & Zamir, A. (2015). Influences of nationalism and historical traumatic events on the will-to-live of elderly Israelis. The Gerontologist, 56(5), 753–761. https://doi.org/10.1093/geront/gnv031
vnשינה את חיי המשפחה שלנו. הטיפול היה מקצועי ומותאם אישית, והצוות תמיד היה שם לתמוך ולעזור בכל שלב.
מירי כהן
★★★★★